Gespecialiseerd in het testen van laagspanningsschakelapparaten, componenten en schakelassemblages.

Tesla Lab - Power Testing and Certification is een onafhankelijk laboratorium gespecialiseerd in het testen van laagspanningsschakelapparaten, componenten en schakelassemblages. Met Tesla Lab geniet u van een breed assortiment uitrusting en ervaring voor elektrische, mechanische, klimatologische en functionele tests voor apparatuur voor laagspanningsbediening, regeling, veiligheid en meting.

40
experts
2250 m²
OPPERVLAK
60
JAREN ERVARING

Bekijk Tesla Power Lab

Bekijk “Tesla Power Lab”, een nieuw technologisch platform van bijna 2000 m² dat de meest uitgebreide faciliteiten heeft voor een breed assortiment elektrische, mechanische, klimatologische en functionele tests voor de ontwikkeling van elektrische uitrusting. Het Tesla Power Lab is ook geaccrediteerd door internationale certificatie-organisaties (DEKRA en UL) voor het uitvoeren van de meest veeleisende certificatietests.

Erkende tests

Tesla Lab is geaccrediteerd door de Franse accreditatie-organisatie COFRAC (1) (Comité Français d'Accréditation). Het werkt regelmatig samen met internationale certificatie-organisaties: KEMA, CEBEC, UL, CSA, ASTA, Lloyd's Register of Shipping, Bureau Véritas, BBJ-SEP, EZU, GOST-R, …

left
Sterk presterende hulpmiddelen

 

 

Er zijn 3 teststations beschikbaar voor controles:

• capaciteiten voor schakelen en onderbreken (overbelastingen)

• conditionele kortsluitkenmerken (met beveiliging)

• kenmerken van kort toegelaten kortsluitingen (1 seconde en 3 seconden)

• elektrische weerstand

• bedrijfskenmerken van beveiligingssystemen (zekeringen, vermogensschakelaars, …)

• links tussen verschillende apparaten

 

 

Platform 1

Dit platform wordt gevoed door een HV/LV 1250 KVA transformator met:

beschikbare spanning: 250 V, 440 V, 550 V, 660 V, 725 V, 1000 V en 1100 V

beschikbare stroom: 2500 A/440 V, 2000 A/550 V, 1500 A/725 V.

Platform 2

De stroombron is een alternator met:

nominaal vermogen: 4 MVA

momentaan vermogen: 20 MVA

Testkenmerken: 30 kA/440 V, 24 kA/525 V.

Platform 3

De stroombron ervan is een alternator met:

nominaal vermogen: 28 MVA

momentaan vermogen: 100 MVA

Testkenmerken: 100 kA/440 V, 80 kA/525 V, 50 kA/725 V 100 kA 1 seconde, 50 kA 3 seconden.

Een service gemaakt om te meten

Tesla Lab kan u ontlasten van alle administratieve stappen van een groot aantal certificatieprocedures. Het zorgt voor de contacten met de certificatie-organisaties en het bewaken van de procedure tot en met het verkrijgen van het certificaat.

Een set uitrusting en services is persoonlijk voor u voorbehouden om uw tests in de best mogelijke omstandigheden te volgen: camera voor bewakingstests met toezichtscherm op pc-monitor geeft in realtime resultaten met volledig uitgeruste kamer: telefoon, computeraansluitingen video-opname van tests voorzorgen voor zekeringen, assistentie voor uw volledige praktische organisatie: hotel, transportreserveringen …

right
Volledige tests
Tests van temperatuurstijgingen

Door drie speciale kamers voor stijgende temperaturen kunnen temperatuurstijgingen worden gemeten op de elektrische uitrusting met 72 thermo-elementen en twee centrale uitleesstations. De beschikbare stromen kunnen 6000 A bereiken met gelijkstroom en wisselstroom. Met de kamers voor temperatuurstijgingen kan ook vermogensverlies worden berekend.

Milieutests

Tests in droge of vochtige atmosfeer (van -20°C tot +180°C), tests met cyclische temperaturen of vochtigheidsvariatie, opslagtests tot -40°C, tests met cyclische of resonante sinusoïdale trillingen en tests met thermische reductie.

Diëlektrische tests

Schokgolven 1.2 µs, piekspanning tot 30 KV, test bij 50 Hz, 1 minuut, spanning van 1 tot 20 KV.

Tests in gelijkstroom (DC)

Met een 3-fasige bruggelijkrichter geleverd door een van de 3 platforms kunnen tests met gelijkstroom worden uitgevoerd.

Mechanische tests

Test voor de mechanische duurzaamheid van elektrische uitrusting, buig- en trektests op apparaatklemmen, trek- of compressietests tot 20.000 N.

Tests van isolatie

Blustests met gloeidraden tot 960°C

Image
Downloadcentrum
CAD-bestanden, handleidingen, software... Alle resources voor elke fase van uw project
Image
Vragen?
Neem contact op met onze experts voor ondersteuning op maat

(1) COFRAC (Comité Français d'Accréditation)

Franse accreditatie-organisatie. (toepassingsgebied van de accreditatie verkrijgbaar op verzoek). COFRAC werd in 1994 ingesteld door overheidsinstanties en levert laboratoria en organisaties die erdoor worden geaccrediteerd, een middel om hun competentie en onpartijdigheid te bewijzen. Daardoor geeft het aan bedrijven, consumenten en de overheidsinstanties een echte vertrouwensgarantie voor de services aangeboden door de geaccrediteerde organisaties.