Socomec, opgericht in 1922, is een industriële groep met 4200 werknemers. Onze hoofdactiviteiten: beschikbaarheid, beheer en veiligheid van laagspanningsnetwerken met nadruk op de stroombehoeften van onze klanten.

Cultuur van onafhankelijkheid

De onafhankelijkheid van de Socomec Groep garandeert dat deze controle kan blijven uitoefenen over zijn eigen besluitvormingsprocessen, rekening houdend met de waarden zoals die worden voorgestaan door de aandeelhouders van de eigen familie en door de werknemers. Socomec heeft ongeveer 30 dochterondernemingen die verspreid zijn over de vijf continenten. De groep zet zijn internationale ontwikkeling voort, door zich toe te spitsen op industriële toepassingen en servicetoepassingen, waarbij de kwaliteit van zijn kennis het grote verschil maakt op de markt.

De geest van innovatie

Als onbetwist specialist op het gebied van UPS-systemen, voedingsomschakeling, energieconversie en -metingen besteedt SOCOMEC bijna 10% van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling. Hierdoor kan de Groep zijn ambitie waarmaken om zijn concurrenten altijd een technologische stap vóór te zijn.

left
De visie van een specialist

Als fabrikant met volledige controle over zijn technologische processen onderscheidt SOCOMEC zich van andere serviceverleners. De groep streeft continu naar verbetering van zijn kennis, zodat deze de klanten steeds beter aangepaste, geschikte oplossingen kan aanbieden.

right

Flexibele productiestructuur

De groep heeft vestigingen in twee belangrijke Europese productiecentra (Frankrijk en Italië) en concurrerende productielocaties in Tunesië en in de belangrijkste opkomende markten (India en China). Deze locaties werken met systemen die streven naar continue verbetering op basis van Lean Management-principes. Ze kunnen hoge kwaliteitsniveaus leveren en voldoen aan de deadlines en kostenvereisten die de klanten van hen verwachten.

Focus op het leveren van service

Onze productiekennis ligt aan de basis van een compleet assortiment services die hun nut hebben bij het onderzoek, de implementatie en de exploitatie van onze oplossingen. Onze serviceteams hebben een reputatie opgebouwd op het gebied van ondersteuning, flexibiliteit en reactiviteit.

left
Een verantwoorde groei

Als Groep die openstaat voor alle culturen en die zich inzet voor menselijke waarden, stimuleert Socomec werknemersinitiatieven en betrokkenheid. De werkrelaties zijn gebaseerd op partnerschap en respect voor ethische principes. In zijn streven naar een harmonieuze en duurzame ontwikkeling neemt Socomec niet alleen zijn volle verantwoordelijkheid tegenover aandeelhouders, werknemers, klanten en partners, maar ook tegenover de samenleving als geheel en het milieu. Socomec is ondertekenaar van het Global Compact sinds 2003.

right