Ivan Steyert
Ivan Steyert
CEO

“Wij zijn een onafhankelijk familiebedrijf met een sterke innovatieve cultuur en waarden. Met onze natuurlijke hulpbronnen en onze innovatieve aanpak kunnen wij blijvende waarde creëren. Wij staan voor een bedrijfsvisie op de middellange tot lange termijn die duurzame groei waarborgt, met respect voor mensen, de samenleving en het milieu. "

Bij Socomec werken dagelijks 4200 experts om innovatieve oplossingen te ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden, om de veiligheid, beschikbaarheid en energieprestaties van de elektrische installaties van onze klanten te garanderen.

De activiteiten van Socomec worden uitgevoerd met oog voor duurzame groei en respect voor mensen, de samenleving en het milieu. De volledige omvang en reikwijdte van onze beloftes zijn beschreven in ons beleid voor duurzame ontwikkeling, dat u hier kunt downloaden:

 

Beleid ten aanzien van duurzame ontwikkeling

 

Rapport duurzame ontwikkeling

Wij zijn geclassificeerd als "Platinum" leverancier
door EcoVadis

SOCOMEC is erkend voor zijn Corporate Social Responsibility (CSR)-aanpak door het beoordelingsplatform EcoVadis. Met een score van 76/100 is onze Groep vooruitgang blijven boeken en kreeg het de status "Platinum" leverancier toegekend in 2019.

EcoVadis, een onafhankelijk beoordelingsbureau dat gespecialiseerd is in CSR (maatschappelijk verantwoord ondernemen), heeft SOCOMEC in de beste 1% van beoordeelde leveranciers binnen zijn categorie geplaatst, en ook in de algemene ranglijst van alle soorten bedrijven.

In de afgelopen zes jaar is onze beoordeling steeds beter geworden. Het weerspiegelt de toenemende aandacht van de Groep voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en de structurering van zijn Duurzame ontwikkelingsstrategie in overeenstemming met zijn waarden.a

Het weerspiegelt ook de inzet van een bedrijf dat gericht is op het welzijn van zijn werknemers, dat verantwoordelijk is in zijn commerciële relaties en dat zorg heeft voor het milieu.

Afbeelding
Ecovadis Gold Medal 2022 macaron

right

COP.png

Sinds 2003 is Socomec lid van het "Global Compact", het internationale initiatief van de Verenigde Naties dat rekening houdt met de maatschappelijke en ecologische gevolgen van globalisatie.

Socomec zet zich in om 10 essentiële principes na te leven die gebaseerd zijn op vier sleutelgebieden: mensenrechten, arbeidsrechten, het milieu en de strijd tegen corruptie.

 

objectifs_dev_dur_EN.jpg

Mensenrechtenbeleid van de Socomec Groep
De Socomec Groep zet zich in voor een nauwgezet beheer van de naleving van mensenrechten, zowel op zijn eigen locaties als in zijn toeleveringsketen.
Inzet voor de ecologische transitie
Socomec hecht grote waarde aan het begrip duurzaamheid
Kiezen voor duurzame leveranciers
Duurzame ontwikkeling staat centraal in het inkoopbeleid van Socomec
Verkleining van de milieu-effecten van onze producten
Eco-ontwerp en energie-efficiëntie van producten